De IVA E-GO S4 e-scooter na 1700+ KM

Door nexhil op maandag 24 augustus 2020 09:03 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 6.699

Hallo allemaal!

Leuk dat jullie nog steeds zo geïnteresseerd in de scooter en óf 'ik er nog steeds blij mee ben'.

Het kort antwoord is nog steeds: Ontzettend!

De informatie voorziening via dit blog is iets anders gelopen dan ik me had voorgesteld. Door corona ben ik min of meer verplicht thuis gaan werken. Ondertussen ben ik ook nog eens verhuist waardoor ik nu ongeveer 5 a 6 KM verder moet rijden naar het werk.

Waar ik pre-Corona altijd ongeveer 200 KM in de week maakte is dat nu weer (Ik mag 1 dag in de week terug naar het werk) ongeveer 50/55 KM woon-werk verkeer.
I.p.v. ongeveer 1000KM per maand zijn dat er nu slecht 200/220. Ik had verwacht nu ongeveer op 6000 KM te zitten.

Wat zijn mijn ervaringen over de afgelopen maanden. Ik heb een Youtube kanaal en daar begon ik na een poosje ook berichten te ontvangen van mensen met vragen over hoe deze scooter bevalt. En vooral de vraag of ik meer filmpjes wilde maken. Ik zal de filmpjes hieronder neerzetten.

Zijn er al dingen stuk gegaan? Ja helaas wel, een soort van dan.
Ik heb een probleem met de adapter gehad. Het power lampje ging niet meer branden, ook niet in een ander stopcontact. Dit is echter goed opgelost via voordeelscooters.nl, ik kreeg een nieuwe lader opgestuurd! Waarom zeg ik een soort van? nou toen ik 2 dagen later de lader weer aansloot ging hij opeens weer aan. Deze stuur ik wel terug, want een lader die werkt is gewoon belangrijk, helemaal als je tussentijds moet laden!

Na een poos begon de module met de "gas" hendel een beetje speling te vertonen op het stuur. Kwestie van even de schroef weer aandraaien.

Verder gaat ie echt nog als een trein! Ik heb er nu 1700 KM op zitten.

Deze scooter is onlangs ook in Duitsland uitgekomen! Daar is het een NOVA Motors S4,
Wat ik heb gezien is dat in Duitsland een Accu 100 euro goedkoper is. Ik ben nog niet zeker of de aansluiting het zelfde is.

Dit was gewoon even een korte update. Ik zal op de 2000 KM even een grote update doen.

Volgende: Zega Mame Gear - De ultieme Sega Game Gear? 29-07 Zega Mame Gear - De ultieme Sega Game Gear?
Volgende: De e-scooter has arrived! 02-'20 De e-scooter has arrived!

Reacties


Door Tweakers user HyperBart, maandag 24 augustus 2020 15:59

En wat is nu zowat de real life range van zo een dingetje?

Door Tweakers user nexhil, maandag 24 augustus 2020 16:04

HyperBart schreef op maandag 24 augustus 2020 @ 15:59:
En wat is nu zowat de real life range van zo een dingetje?
Ik denk 55 echte KM's met mooi weer.

Door Sandra28, maandag 7 september 2020 16:43

Dankjewel voor de update! Super fijn dat je er nogsteeds blij mee bent.

Ik heb hem ondertussen ook bestelt bij voordeelscooters.nl maar dan de 25 km/uur variant.

Hier in de omgeving heb je veel wegen waar je 50 mag maar er 60/70 wordt gereden en je vervolgens rakelings ingehaald word, doodeng vind ik dat, dus voor mij eentje voor op het fietspad haha.

Mijn scooter komt morgen binnen dus ik kan niet wachten!! 😁

Door Fred, maandag 12 oktober 2020 18:44

Hi Leuk om je blog te lezen.

Zeker nu ik zelf ook aan het kijken ben naar een scooter.
Mijn oog is onder andere gevallen op de S5, deze is wel iets duurder maar
oogt wat robuuster en heeft een sterkere motor.

Mis jij vermogen op de S4?
Hoewel de S4 kleiner is , hoe ervaar je het rijden met 2 personen?

Wat was voor jouw de overweging om tussen de modellen voor de IVA S4 te kiezen?
voor en nadelen?

Veel vragen, maar dat heb ik al snel als ik mijn zoektocht begin. En aan wie beter te stellen dan die het pad al belopen heeft :)

Grt

Door ltb1995, woensdag 17 februari 2021 21:37

Fred schreef op maandag 12 oktober 2020 @ 18:44:
Hi Leuk om je blog te lezen.

Zeker nu ik zelf ook aan het kijken ben naar een scooter.
Mijn oog is onder andere gevallen op de S5, deze is wel iets duurder maar
oogt wat robuuster en heeft een sterkere motor.

Mis jij vermogen op de S4?
Hoewel de S4 kleiner is , hoe ervaar je het rijden met 2 personen?

Wat was voor jouw de overweging om tussen de modellen voor de IVA S4 te kiezen?
voor en nadelen?

Veel vragen, maar dat heb ik al snel als ik mijn zoektocht begin. En aan wie beter te stellen dan die het pad al belopen heeft :)

Grt
Misschien een beetje een late reactie.
Ik bezit de scooter nu ook sinds een aantal weken. Heb voornamelijk voor de S4 gekozen, omdat ik zelf niet enorm groot ben, en het scheelde toch 500-600€ met de S5.

Ik heb de snor (25 km) versie. Ik mis tot nu toe geen vermogen, ding trekt flink snel op. Ook als je met z'n 2'en erop zit. Alleen vond ie een redelijk steile helling niet zo leuk. Toen ging ik 24-25 ipv 26-27, Alsnog geen enorm verschil.

Ik ben circa 1,70m, mijn vriend circa 1.80m, Samen zeker 150 kilo en het scootertje weegt nog geen 60-70 incl accu.
Qua ruimte is het best prima te doen, ja ik moet best op het puntje zitten en dan zit hij gewoon goed.
Ik ben juist fan van het smalle design :) Vanavond zat ik erop, handtas + dik kettingsslot in de buddy (naast de accu), volle rugzak tussen m'n benen op het plankje. + Vriend met rugzak achterop....

Door Irene, vrijdag 19 februari 2021 11:33

Ik heb de Iva go 4 snor versie nu 8 maanden in bezit.

In de praktijk, rijdt de snor versie gemiddeld 23,8 km p/u. Op display staat dan 27 km Werd constant ingehaald. Nu de 2e stand erbij. Dit is weer net te hard. Had het fijn gevonden als de snelheid rond 28 per uur had gezeten. (Op display zou dit circa 31 zijn)

Min puntjes:
- Opladen pakt soms wat lastig. En je kunt aan de adapter niet zien of deze vol is of niet verbonden. Accu springt aan met laden als je aan de draad zit bij de aansluiting. dit is heel gevoelig. Lampje blijft groen bij niet aangesloten op de oplader.
- start knop. Pakt niet altijd. Nu geloof ik wel dat het altijd goed gaat als de rem ingeknepen wordt.
- zit een beveiliging in dat als je de rem in knijpt in bepaalde situatie dat gashendel niet meer werkt. Gashendel loslaten en daarna opnieuw optrekken anders valt de scooter stil. Nou ja 'gas' 😉
- soms schiet de snor per ongeluk vanzelf tijdelijk in stand 2. Vooral bij vochtig, nat weer.

Al met al rijdt het verder erg fijn. Je mag dan geen motor problemen hebben. Maar daarvoor in de plaats blijft de elektronica een kleine zorg factor, met daarbij wat kleine bugs erin.. Een start knop die niet lijkt te werken maakt je toch best zenuwachtig. 🙂

Door Tweakers user nexhil, vrijdag 19 februari 2021 13:46

Irene schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 11:33:
Ik heb de Iva go 4 snor versie nu 8 maanden in bezit.

In de praktijk, rijdt de snor versie gemiddeld 23,8 km p/u. Op display staat dan 27 km Werd constant ingehaald. Nu de 2e stand erbij. Dit is weer net te hard. Had het fijn gevonden als de snelheid rond 28 per uur had gezeten. (Op display zou dit circa 31 zijn)

Min puntjes:
- Opladen pakt soms wat lastig. En je kunt aan de adapter niet zien of deze vol is of niet verbonden. Accu springt aan met laden als je aan de draad zit bij de aansluiting. dit is heel gevoelig. Lampje blijft groen bij niet aangesloten op de oplader.
- start knop. Pakt niet altijd. Nu geloof ik wel dat het altijd goed gaat als de rem ingeknepen wordt.
- zit een beveiliging in dat als je de rem in knijpt in bepaalde situatie dat gashendel niet meer werkt. Gashendel loslaten en daarna opnieuw optrekken anders valt de scooter stil. Nou ja 'gas' 😉
- soms schiet de snor per ongeluk vanzelf tijdelijk in stand 2. Vooral bij vochtig, nat weer.

Al met al rijdt het verder erg fijn. Je mag dan geen motor problemen hebben. Maar daarvoor in de plaats blijft de elektronica een kleine zorg factor, met daarbij wat kleine bugs erin.. Een start knop die niet lijkt te werken maakt je toch best zenuwachtig. 🙂
Hoi Irene, ik zou met die vocht problemen gewoon naar de dealer gaan, dan kunnen ze het een en ander even wat beter isoleren zeg maar. Dit soort problemen worden vaak niet minder...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 februari 2021 13:48]


Door Mitchell van os, woensdag 24 maart 2021 23:51

Irene schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 11:33:
Ik heb de Iva go 4 snor versie nu 8 maanden in bezit.

In de praktijk, rijdt de snor versie gemiddeld 23,8 km p/u. Op display staat dan 27 km Werd constant ingehaald. Nu de 2e stand erbij. Dit is weer net te hard. Had het fijn gevonden als de snelheid rond 28 per uur had gezeten. (Op display zou dit circa 31 zijn)

Min puntjes:
- Opladen pakt soms wat lastig. En je kunt aan de adapter niet zien of deze vol is of niet verbonden. Accu springt aan met laden als je aan de draad zit bij de aansluiting. dit is heel gevoelig. Lampje blijft groen bij niet aangesloten op de oplader.
- start knop. Pakt niet altijd. Nu geloof ik wel dat het altijd goed gaat als de rem ingeknepen wordt.
- zit een beveiliging in dat als je de rem in knijpt in bepaalde situatie dat gashendel niet meer werkt. Gashendel loslaten en daarna opnieuw optrekken anders valt de scooter stil. Nou ja 'gas' 😉
- soms schiet de snor per ongeluk vanzelf tijdelijk in stand 2. Vooral bij vochtig, nat weer.

Al met al rijdt het verder erg fijn. Je mag dan geen motor problemen hebben. Maar daarvoor in de plaats blijft de elektronica een kleine zorg factor, met daarbij wat kleine bugs erin.. Een start knop die niet lijkt te werken maakt je toch best zenuwachtig. 🙂
Ik heb op dit moment ook dat mijn iva e go s4 vanuit stand 3 zelf naar 2 gaat. Er is iets mis met het knoppen bediening van 1-2-3. Morgen krijg ik mijn 550km beurtje en gaan ze ernaar kijken (voordeelscooters).

Zelf merk ik ook af en toe dat starten met het start knopje moeizaam gaat. De ene keer na 3 seconde. De andere keer totaal niet en moet ik de knop opnieuw aandrukken.

Voor de rest echt een top scooter en heb er nog altijd plezier mee!

Door Emmy, dinsdag 30 maart 2021 20:54

Ik heb deze scooter acht maanden. Heb 4500 km gereden. Knipperlichten deden het al snel niet meer. Bij een schoonmaakbeurt spoot ik zo de lak eraf bij de voorvork. Ook het drie seconden knopje hapert regelmatig. En vandaag vloog de veer van de standaard eraf. Ik ben toch bang dat deze scooter geen lange levensduur heeft...

Door Mitchell van os, zaterdag 12 juni 2021 09:09

Emmy schreef op dinsdag 30 maart 2021 @ 20:54:
Ik heb deze scooter acht maanden. Heb 4500 km gereden. Knipperlichten deden het al snel niet meer. Bij een schoonmaakbeurt spoot ik zo de lak eraf bij de voorvork. Ook het drie seconden knopje hapert regelmatig. En vandaag vloog de veer van de standaard eraf. Ik ben toch bang dat deze scooter geen lange levensduur heeft...
Ik ben er ook helaas bang voor. Ik heb nu ook problemen met het start knopje P. Gaat heel moeizaam aan of uit park hierdoor.

Door Danny, woensdag 28 juli 2021 14:41

Ik heb de S5 bijna een jaar en reeds 3100 km. mee gereden.
Tot volle tevredenheid, alleen de schakelaar voor de 3 power standen ging kapot en is onder garantie vervangen.

Alleen de snelheid zou ik graag iets hoger willen, 54 ipv 48 km/h. Weet iemand hier al een oplossing voor. De dealer geeft aan dat hij hier geen mogelijkheid voor heeft.

Door Emmy, woensdag 19 januari 2022 16:40

Ik heb afgelopen zomer een tweede accu gekocht voor 600 euro. Deze doet het nu niet meer, waarschijnlijk door de kou. Als het goed is heb je twee jaar garantie op de accu. De accu's hebben echter dezelfde productcode al weet ik nog wel welke de nieuwste is omdat ik deze van een sticker heb voorzien. Maar goed ik vraag mij af of ik nu een andere krijg of dat ze zeggen dat er sprake is van onjuist gebruik is oid.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)